HOE KAN JE OVEREENKOMSTEN DIGITAAL ONDERTEKENEN ?

Gepubliceerd op 15 februari 2021 om 20:30
Hoe kan ik een bestand digitaal ondertekenen? een mooie huisstijl?

Snel en eenvoudig documenten ondertekenen?

Als Virtual Assistant krijg ik steeds meer vragen over het op afstand ondertekenen van documenten. Door COVID-19 zijn allerlei bedrijven op zoek naar alternatieven om bepaalde processen aan te passen binnen hun organisatie. Als Virtual Assistant werk ik voor klanten al veel op afstand met behulp van digitale tools, zoals Microsoft Teams of Zoom. Omdat nu heel veel mensen op afstand met elkaar werken, gebruik ik ook een handige tool om overeenkomsten te (laten) ondertekenen. De handige tool die ik hiervoor gebruik heet SignRequest. Toen ik als VA startte, gebruikte ik eerst de gratis versie, maar nu maak ik gebruik van de betaalde versie. 

 

Hoe werkt het?

Ik maak voor een klant een overeenkomst. Dit bestand download ik in het programma SignRequest. In het programma kan je aangeven waar je een handtekening wilt hebben van de klant en van jezelf of een andere partij. Bij de overeenkomsten laat ik op elke pagina ook een paraaf zetten. Zodra het document klaar is, maak ik er een pdf-bestand van en stuur ik deze naar mijn opdrachtgever. Bijlagen zoals algemene voorwaarden, kan je gewoon meesturen. Die zijn namelijk vaak onderdeel van een overeenkomst.

Je bespaart tijd, maakt het medewerkers makkelijker maar je verlaagt ook je printkosten. Als een persoon al eerder een handtekening heeft gezet, dan onthoudt het programma dat. De handtekening hoeft dan bij een volgende keer alleen maar geselecteerd te worden. Ideaal dus.

De overeenkomst kan gedurende het proces ook niet veranderd worden dus het is ook nog eens een veilige vorm van ondertekenen.

Maak jij ook gebruik van een digitale tool voor het ondertekenen van overeenkomsten? Ik ben benieuwd naar je ervaringen hiermee want ben namelijk dol op het ontdekken van nieuwe tools.

 

Heb je nog vragen over deze blog of wil je meer weten? Stuur mij een berichtje en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

 

P.S. Volg je mij al op Instagram, daar deel ik regelmatig handige tips en tricks en leuke acties!

https://www.instagram.com/dutch_virtual_assistant/

 

Groetjes,

Claudia 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.